Wanneer er een potje rondom de elektrolyse unit is gemonteerd en het gele lampje gaat branden dan betekent dat normaal gesproken dat u kalkvrij water moet bijvullen of vervangen. Mocht u zien dat er kalk op de celkern zit (vaak wanneer er nog geen potje rondom de elektrolyse unit is gemonteerd), dan kan onderstaande de oorzaak zijn.

Voor systemen zònder het per juli 2024 geïntroduceerde potje geldt het volgende:
Mocht u zien dat er kalk op de celkern zit, kijk dan op "Schoonmaaktips" voor ontkalken.

In gebieden met hard tot zeer hard water, denk aan Zuid-Europa, kan het noodzakelijk zijn elke 3 à 4 dagen te checken op kalkaanslag!
Ons advies: Ben je een paar uurtjes afwezig om boodschappen te doen of iets anders, zet dan het Tank-O3 fresh water system stevig in een flesje schoonmaakazijn, bij terugkomst is het systeem weer 100% schoon. Maak hier een gewoonte van om dit op een vast moment te doen dan voorkom je kalkproblemen!
Of bestel het bovengenoemde potje bij Bestellen.

Het gele lampje kan ook gaan branden wanneer men (te) laat de elektrolyse-unit heeft ontkalkt. De kalk kan zich dan ophopen onder de celkern.
De opgehoopte kalk wordt bikkelhard en drukt dan de klemmetjes die de celkern vasthouden stuk, of erger: het topje aan de bovenkant van de elektrolyse-unit raakt beschadigd of breekt af met als gevolg noodzakelijke reparatie*of vervanging van het duurste onderdeel, de elektrolyse-unit! Zie onderstaande foto's 2 en 3. 
Ondanks het plaatsen van een nieuwe celkern blijft dan het gele LEDje branden. Door regelmatige contrôle wordt het  risico dus geminimaliseerd.
Men voorkomt daarmee een reparatie* of kostbare vervanging van de gehele elektrolyse-unit met celkern. Voorkomen is beter dan vervangen!

* Reparatie betekent dat u de elektrolyse unit naar ons opstuurt, bij voorkeur met Post.nl in een brievenbuspakje met Track & Tracenummer!
Wij vervangen dan de stift. Om er zeker van te zijn dat alles naar behoren functioneert monteren we een nieuwe celkern
en leveren we GRATIS een "anti-kalk"- potje mee.
De reparatiekosten zijn € 10,- + een nieuwe celkern à € 39,95 + een GRATIS potje (twv € 12,95) + € 10,- verzendkosten (in NL, daarbuiten € 15,00), totaal dus € 59,95. Onze adresgegevens: Tank-O3 fresh water system, Albardastraat 61, 5344 HB Oss (NL). info@tank-o3.nl 06-25119528

Elektrolyse unit met topje (zonder celkern). GOED!

Beschadigde elektrolyse unit, FOUT! Die moet gerepareerd of vernieuwd worden.

Kapotte elektrolyse unit, FOUT! Die moet gerepareerd of vernieuwd worden.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then