Celkern-vervangen

Veilig

Gemak

100% Natuurlijk

Milieuvriendelijk

Celkern vervangen / bestellen

Indien de celkern minder dan een half jaar oud is adviseren wij u eerst het systeem te controleren op mogelijk andere oorzaken dan het vervangen van de celkern.
Vrijwel altijd is er iets anders aan de hand, want de celkern gaat in principe minimaal een half jaar of langer mee! Enne.... het doorzichtige stukje plastic heeft een functie, dus laten zitten!

Draai de deksel los en haal de slang met de elektrolysecel uit de tank. Maak bij voorkeur nu eerst de elektrolysecel schoon met schoonmaakazijn!
Demonteer de elektrolysecel met het John Guest insteekdeel van de slang. Draai nu het John Guest insteekdeel van de elektrolysecel en haal dan de stekker los.
Blijft over de elektrolysecel met de O-ring.

Foto 1 en 2:  Breng het bijgeleverde plastic ringetje aan rond de elektrolysecel of gebruik bij voorkeur het bijgeleverde schroevendraaiertje. Druk met het plastic ringetje of met het schroevendraaiertje op de klemmetjes zodat ze allebei loskomen.

Foto 3:  Trek nu de celkern van de elektrolysecel af en verwijder deze.

Foto 4:  Druk de vervangings celkern met beide klemmetjes in de beide gaatjes van de elektrolysecel en druk de klemmetjes allebei goed en stevig aan. Druk daarna beide pootjes van het klemmetje op een harde ondergrond (foto 5)  goed aan totdat je een klikje hoort. Zie foto 6  voor het resultaat.

Monteer nu de elektrolysecel weer. Let op, eerst stekker erin, dan het John Guest insteekdeel op de elektrolysecel met O-ring schroeven en druk het John Guest insteekdeel weer goed stevig en diep op de slang. Zet weer stroom op het systeem en TIP: Controleer nog even of er ozonproductie is door de elektroysecel in een glas water te dompelen. Nu ziet u dat beter dan in de tank! Hang de slang met de elektrolysecel weer in de tank en draai de deksel weer vast. 
Let op: het transparante stukje plastic tussen de vervangings celkern en de blauwe isolatie hoort daar ook te zitten, NIET verwijderen dus!

Kopen of bestellen van de vervangings celkern: 
U kunt een nieuwe vervangings celkern eenvoudig bestellen via de bestelknop rechtsboven in.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then