Veelgestelde vragen

Veilig
Gemak
100% Natuurlijk
Milieuvriendelijk
Waar kan ik het systeem kopen of bestellen?

Het systeem is te koop bij:
De Wit Schijndel, Rooiseweg 22, 5481 SJ Schijndel, https://www.dewitschijndel.nl
ZiZo Campertechniek, Kamerlingh Onnesweg 31, 3316 GK Dordrecht, http://www.zizocampertechniek.nl
Duijndam Delft Caravans & Campers BV, Rotterdamseweg 266a, 2628 AS Delft, http://www.ddcaravans.nl
ACSLaarman Satelliet & Campertechniek, Hessenweg 18, 7722 PK Dalfsen, http://www.acslaarman.nl
Camper Profi, Transportweg 65, 9645 KZ Veendam, https://www.camperprofi.nl
Inloco auto-, caravan- & campertechno, Neptunusweg 21A, 8938 AA Leeuwarden, http://www.inloco.nl 
U kunt het systeem ook bestellen door te mailen naar info@tank-o3.nl

Wie kan voor mij het systeem inbouwen?

Het Tank-O3 systeem laat u bij voorkeur inbouwen door uw leverancier of onderhoudsbedrijf. Zij zijn technisch gespecialiseerd en kunnen het systeem gemakkelijk inbouwen op basis van de bij het systeem bijgevoegde “inbouwhandleiding”.

Hoe kan ik het Tank-O3 systeem gemakkelijk onderhouden?

U schroeft de deksel van de schoomwatertank. Met behulp van een klein flesje met een brede hals, gevuld met schoonmaakazijn of citroenzuur, kunt u de elektrolysecel gewoon nog aan de slang gemonteerd, in het flesje onderdompelen. Na ca. 10 minuten haalt u de elektrolysecel weer uit het flesje en droogt u de elektrolysecel met een doekje af. En u sluit het flesje met azijn weer voor een volgende schoonmaakbeurt. Zo handig kan het zijn! Voor meer informatie en foto's zie schoonmaaktips


Alternatief indien uitgebouwd (thuis)

U kunt ook gebruik maken van het extra slangetje van ca. 10 cm lengte wat u bijgeleverd hebt gekregen bij het Tank-O3 systeem. U kunt de elektrolysecel even demonteren en bevestigen aan dit korte slangetje. Zo kunt u de elektrolysecel met de John Guest insteekbus ca. 10 minuten in een klein glaasje schoonmaakazijn of citroenzuur zetten. Daardoor kunt u de elektrolysecel niet plaatsgebonden schoonmaken, waar u wilt.

Voor meer informatie en foto's zie schoonmaaktips

Celkern vervangen?

Voor uitgebreide informatie over hoe een celkern vervangen dient te worden verwijzen wij u door naar de volgende pagina https://www.tank-o3.nl/celkern-vervangen/

Waar kan ik de veelbesproken “Hoe schoon is de schoonwatertank” test terugvinden?

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) heeft eind 2016 het testlaboratorium van Waterbedrijf Vitens opdracht gegeven als onafhankelijk instituut een aantal middeltjes of systemen te testen met betrekking tot de kwaliteit van water in de schoonwatertanks van campers.
Klik hier om deze test te lezen.

Is dit systeem alleen bedoeld voor campers?

Het systeem wordt allereerst op de markt gebracht voor campers, maar is ook toepasbaar in caravans, boten en jachten, touringcars, vrachtauto’s en overige relatief kleine toepassingen. Het systeem kan voor allerlei toepassingen op maat geleverd worden. Neem contact met ons op voor verdere details. 

Werkt het systeem alleen op 12 Volt?

Het werkt zowel op 12 als op 24 Volt.

Is ozongas gevaarlijk?

De hoeveelheid ozongas die geproduceerd wordt door het Tank-O3 systeem is dermate gering dat het bij een goede be- en/of ontluchting van de schoonwatertank absoluut ongevaarlijk is. Ozongas vervalt daarbij al weer na ca. 25 minuten, dus bij een goede be- en/of ontluchting kan er geen opeenhoping van ozongas plaatsvinden. En gezien de geringe hoeveelheid ozongas die geproduceerd wordt zal dit gas direct en snel oplossen in de omgevingslucht.

Beschermt Tank-O3 het water tegen legionella?

Tank-O3 is het beste legionellapreventiesysteem op de markt. Wat veel mensen niet beseffen is dat de waterkwaliteit in de schoonwatertank, zeker bij hogere temperaturen, snel in kwaliteit achteruit gaat. Met als gevolg vervuiling van het water, vervuiling van de watertank en in het ergste geval een hoog veiligheidsrisico met betrekking tot legionellabesmetting. Dit alles wordt door Tank-O3 voorkomen, zonder erbij na te denken of (noodzakelijke) handelingen te verrichten.

Kan ik het systeem zelf inbouwen?

Indien u over voldoende technische kennis beschikt, u een handige “doe-het-zelver” bent, dan kunt u het Tank-O3 systeem op basis van de bijgevoegde “inbouwhandleiding” of naar aanleiding van de "instructievideo" best zelf inbouwen. Bij elk systeem wordt een inbouwhandleiding meegeleverd, zit in de verpakking bijgesloten. Indien gewenst kunt u per mail een inbouwhandleiding aanvragen. Deze wordt u dan digitaal toegestuurd!
Voor instructievideo zie handleiding

Hoe weet ik of mijn tank geschikt is?

Tank-O3 is geschikt voor schoonwatertanks tot ca. 125 liter, bij een grotere tankinhoud adviseren wij meerdere systemen, dit om een goede verdeling van de ozon in de watertank te bewerkstelligen.

Uw schoonwatertank dient tevens een ontluchtingssysteem te hebben. Iedere ingebouwde en daardoor afgesloten schoonwatertank met een buitenvulopening heeft standaard zo’n be- cq. ontluchtingssysteem. Wanneer een watertank afgesloten is en er wordt water bijgevuld zou de tank zichzelf opblazen doordat de lucht er bij het vullen niet uit kan. Vandaar dat dit noodzakelijk is en daardoor automatisch aanwezig. Mocht u een losse watertank hebben die bij de waterkraan gevuld wordt door de vuldop eraf te draaien, dan dient u bij gebruik van zo’n tank dus een ontluchting te maken aan de bovenkant van de tank.

Wat kost het systeem?

Tank-O3 kunt u zien als een lange termijn investering, het systeem gaat jaren mee, met uitzondering van het slijtagedeel, de celkern.
De advies verkoopprijs voor het Tank-O3 systeem is vastgesteld op € 399,-.
Voorkom onnodige dokterskosten en narigheid tijdens je vakantie en weekendjes uit en durf daarop te investeren,
kosten maximaal ca. € 35,- per persoon per jaar op basis van afschrijving en onderhoudskosten. (uitgaande van 2 personen)

Wat kost een vervangende celkern?

Een vervangende celkern kost € 39,95. Dit zijn de enige jaarlijkse vaste kosten!
U doet dus een “lange termijn” investering waardoor u op termijn wellicht goedkoper uit bent dan met toevoegingen.

Is er onderhoud nodig aan het systeem?

Het enige onderhoud na installatie is eventuele kalkaanslag verwijderen van de celkern (het kleine slijtagedeeltje helemaal onderaan het systeem.) Wij adviseren daarom het systeem 1 x per 2 à 3 weken te controleren. Indien nodig maakt u de celkern schoon door de celkern korte tijd onder te dompelen in citroenzuur of schoonmaakazijn, zie schoonmaaktips. Wij adviseren tevens elk seizoen de celkern te vervangen.

Zijn er accessoires leverbaar voor het systeem?

Indien u bepaalde onderdelen wilt of moet vervangen dan kunnen wij daarin voorzien. Ook wanneer u het systeem weer wilt uitbouwen kunnen wij zorgen voor een goede dichting van de geboorde doorvoer in de deksel of in de bovenkant van de tank. Binnenkort zullen wij een lijst op deze website publiceren met alle accessoires. Bestellingen altijd per mail.

Wordt er garantie gegeven op het systeem?

Op het systeem wordt 2 jaar garantie gegeven op de vaste delen. De celkern is een zogenaamd slijtagedeel wat bij voortdurend gebruik
maximaal 1 seizoen meegaat. Hierop wordt geen garantie verleend.

Trekt het systeem de accu niet leeg? 

Gezien het uiterst lage stroomverbruik van max. 50 mA zal de accu niet snel leeg raken. Indien u de accu in goede staat houdt
middels een op- of druppellader, of middels een vaste aansluiting, zal er absoluut geen probleem ontstaan.
Indien de camper langdurig stilstaat is het raadzaam het systeem uit te schakelen,
u zet de camper dan in ieder geval weg met een geheel schone tank voor een gemakkelijk nieuw begin!

Hoe kan ik het systeem uitschakelen?

Door het loskoppelen van de stroomvoorziening die middels een stekkertje ingeplugd zit in de Tank-O3 stroomregelaar.

Wat gebeurt er als er geen water meer in de schoonwatertank staat?

Er gebeurt dan niets, doordat er geen elektrolyse plaatsvindt zal de celkern geen stroom verbruiken. Het is echter raadzaam te zorgen voor voldoende water in de watertank zodat het Tank-O3 systeem juist zijn werk kan doen waarvoor het dient!
Bij langdurige stilstand van de camper laat u zoals gebruikelijk het water aflopen en schakelt u het Tank-O3 systeem natuurlijk uit.
Denk hierbij aan de winterperiode. 
Extra voordeel: normaal zet u de camper weg met een vuile watertank, vanaf nu met een àltijd schone watertank. 

Bestaat er een typegoedkeuring voor het systeem?

De leverancier van het systeem heeft aan Tank-O3 een conformiteitsverklaring afgegeven. De tekst hiervan luidt als volgt: De fabrikant verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat de elektrolytische ozongenerator, model Tank-O3, met de eisen van de normen en richtlijnen 93/68/EEG laag voltage richtlijn, DIN EN 61010 veiligheidsvoorschriften voor elektrische meet-, stuur-, controle en laboratorium apparatuur 89/336/EEG elektromagnetische compatibiliteit EMC DIN EN meting van ratio interferentie prestaties van elektrische apparaten en de aangescherpte inspectieverslagen overeenkomt met 50081 deel 1 technische basis standaard emissie nl 55014 en dus voldoet aan de bepalingen van deze verklaring. Deze verklaring voldoet aan nl 45014.

Contact

Tank-O₃ is onderdeel van CWR Systems
Telefoon - 0625119528
E-mail - info@tank-o3.nl

 

Albardastraat 61
5344 HB Oss (NL)
Kvk: 17205284