Tank-O3 onderhoud 

Een zorgeloze vakantie is iets waar ieder naar verlangt. Je start je camper of koppelt je caravan aan de trekhaak van je auto, stapt in en je gaat lekker met vakantie. Of je gaat lekker varen met je boot. Zodra je onderweg bent al, of aangekomen op je bestemming, kan je welverdiende rust beginnen. Maar om op dit punt te komen heb je veel voorbereidend werk moeten doen. Een camper, caravan of boot heeft immers altijd onderhoud nodig. Eens in de zoveel tijd moet je nagaan of alles nog werkt zodat je tijdens je vakantie niet voor verrassingen komt te staan. 

Datzelfde geldt voor Tank-O3. Dit is belangrijk omdat toegang tot vers water ook tijdens je vrije dagen in de camper, caravan of boot van belang is. Je hebt het misschien niet in de gaten maar de watertank is namelijk dé perfecte plek voor schimmels en bacteriën (o.a. legionella of E.coli), algen en schimmels om zich snel te vermeerderen, met alle nadelige gevolgen van dien! Gelukkig weet Tank-O3 daar wel raad mee. Dit systeem zet de zuurstof in het water om in ozon, daardoor worden bacteriën, algen en schimmels volledig vernietigd en krijgen ze dus geen kans om zich verder te ontwikkelen.

U kunt dus lekker in uw hangmat blijven liggen of anderszins relaxen terwijl Tank-O3 ervoor zorgt dat uw water sprankelend schoon blijft. Ondanks dat het systeem geruisloos en zonder dat u het merkt werkt betekent dit niet dat er geen onderhoud nodig is om het geheel naar behoren te laten werken. Niet veel onderhoud, maar wel wat. En dat heeft met name met kalkaanslag te maken. Lees hieronder wat u daartegen kunt doen om er zeker van te zijn dat Tank-O3 uw altijd betrouwbare systeem blijft voor schoon drink- en douchewater. 

Check elke 2 a 3 weken de celkern, zonodig vaker!
In al het kraanwater zit kalk, en kalk houdt ervan om zich overal waar dat kan te hechten en op te hopen zoals onder andere in een douchekop. Hetzelfde geldt voor de celkern in het Tank-O3 fresh water systeem. Tank-O3 adviseert daarom de celkern minimaal 1 x per 2 à 3 weken, in gebieden met hard tot zeer hard water, o.a. Portugal en Spanje, zelfs nog vaker te ontkalken. Het kan dan zelfs noodzakelijk zijn elke 3 à 4 dagen te checken op kalkaanslag! Om het systeem kalkvrij te maken kunt u de celkern -met de slang er nog aan bevestigd en bij voorkeur zonder stroom erop- dompelen in een glas of flesje gevuld met schoonmaakazijn. Laat dit circa 30 minuten of zolang als nodig is weken (blaas zonodig de zachte kalkaanslag weg) zodat het dan weer schone systeem 100% zijn werk kan doen. Zie schoonmaaktips

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then