Schoonmaaktips

Veilig

Gemak

100% Natuurlijk

Milieuvriendelijk

Schoonmaaktips

Wij adviseren je de instructies voor het ontkalken, minimaal 1 x per 2 à 3 weken, in gebieden met hard tot zeer hard water zoals Zuid-Europa zelfs nog vaker, goed op te volgen. Het kan dan zelfs noodzakelijk zijn elke 3 à 4 dagen te checken op kalkaanslag!
Als je te lang wacht met het juiste onderhoud, kan het zijn dat je de complete elektrolyse unit moet vervangen, wat een kostbare aangelegenheid is! Zie blog 1 voor een goede en een kapotte elektrolyse unit.

Verwijderen van kalkaanslag:Draai de deksel los en haal de slang met de elektrolyse unit met celkern uit de tank. Ontkoppel de stroomtoevoer, hang de slang met de elektrolyse unit in een flesje gevuld met ca. 6 cm schoonmaakazijn of citroenzuur. (deze kunt u weer hergebruiken!)
Na ca. 30 minuten is de elektrolyse unit met celkern geheel schoon en kalkvrij. (met naar 60 tot 70 °C verwarmde schoonmaakazijn gaat het sneller!) Zet de stroom weer op het systeem en TIP: Controleer nog even of er ozonproductie is door de elektroysecel in een glas water te dompelen. Hier ziet u de geproduceerde ozonbelletjes beter dan in de tank! 
Hang de elektrolysecel weer in de tank, draai de deksel weer vast en zet weer stroom op het systeem.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then