Schoonmaaktips

Veilig

Gemak

100% Natuurlijk

Milieuvriendelijk

Schoonmaaktips

Wij adviseren je de instructies voor het ontkalken goed op te volgen! (in het begin 1 x per week liefst op een vast moment de elektrolyse unit controleren op kalkaanslag, dit om eerst het systeem te leren kennen, later vaak maar 1 x per 2 of 3 weken). In gebieden met hard tot zeer hard water, denk aan Zuid-Europa, kan het zelfs noodzakelijk zijn elke 3 à 4 dagen te checken op kalkaanslag!
Als je te lang wacht met het juiste onderhoud, kan het zijn dat elektrolyse unit gerepareerd of vervangen moet worden! Zie blog 1 voor een goede, een beschadigde en een kapotte elektrolyse unit.

Verwijderen van kalkaanslag: draai de deksel los en haal de slang met de elektrolyse unit met celkern uit de tank. Ontkoppel de stroomtoevoer, hang de slang met de elektrolyse unit in een flesje gevuld met ca. 6 cm schoonmaakazijn. (deze kunt u weer hergebruiken!)
Na ca. 30 tot 60 minuten is de elektrolyse unit met celkern geheel schoon en kalkvrij. Blaas liefst de celkern nog even door om restanten kalk te verwijderen. Zet de stroom weer op het systeem en TIP: Controleer nog even of er ozonproductie is door de elektroysecel in een glas water te dompelen. Hier ziet u de geproduceerde ozonbelletjes beter dan in de tank! 
Hang de elektrolysecel weer in de tank, draai de deksel weer vast en zet weer stroom op het systeem.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then