Veelgestelde vragen

Veilig

Gemak

100% Natuurlijk

Milieuvriendelijk

  1. Waar kan ik het systeem kopen of bestellen?

  Klik op Dealers, daarnaast kunt u het systeem rechtstreeks bij ons bestellen door te mailen naar info@tank-o3.com. Gratis verzending via Post.nl in Nederland!!
  Na betaling sturen wij binnen 48 uur het Tank-O3 systeem aangetekend naar u op. 

  2. Wie kan voor mij het systeem inbouwen?

  Het Tank-O3 systeem laat u bij voorkeur inbouwen door uw leverancier of onderhoudsbedrijf. Zij zijn technisch gespecialiseerd en kunnen het systeem gemakkelijk inbouwen op basis van de bij het systeem bijgevoegde “inbouwhandleiding”.  (de eerste generatie Tank-O3-Systems, "Gebruikershandleiding".) 

  3. Hoe kan ik het Tank-O3 systeem gemakkelijk onderhouden?

  U schroeft de deksel van de schoonwatertank. Met behulp van een klein flesje met een brede hals, gevuld met schoonmaakazijn of citroenzuur, kunt u de elektrolysecel gewoon nog aan de slang gemonteerd, in het flesje onderdompelen. Na ca. 10 minuten haalt u de elektrolysecel weer uit het flesje en droogt u de elektrolysecel met een doekje af. En u sluit het flesje met azijn weer voor een volgende schoonmaakbeurt. Zo handig kan het zijn! Voor meer informatie en foto's zie schoonmaaktips.

  Alternatief: indien uitgebouwd (thuis) kunt ook gebruik maken van het extra slangetje van ca. 10 cm lengte wat u bijgeleverd hebt gekregen bij het Tank-O3 systeem.
  U kunt de elektrolysecel even demonteren en bevestigen aan dit korte slangetje. Zo kunt u de elektrolysecel met de John Guest insteekbus ca. 10 minuten in een klein glaasje schoonmaakazijn of citroenzuur zetten. Daardoor kunt u de elektrolysecel niet plaatsgebonden schoonmaken, waar u wilt.

  Voor meer informatie en foto's hierover zie ook schoonmaaktips.

  4. Vaak voorkomend probleem, het rode lampje brandt. Waarschijnlijk niets aan de hand!

  Indien de celkern normaal gesproken minder dan een half jaar oud is, onderneem dan één van  onderstaande akties:

  Soms gaat het rode lampje branden. Dit betekent dat er kortsluiting in het kwetsbare (door het minimale mA) elektrische circuit is ontstaan. Vaak ontstaat dat doordat de slang niet vast genoeg aangedrukt is waardoor er water in de slang komt staan. Met als gevolg kortsluiting bij de stekker die in de elektrolysecel steekt. Deze kortsluiting los je op door zowel de stekker als de binnenkant van de elektrolysecel (door blazen) goed droog te maken. Stekker weer in de elektrolysecel drukken en draai het stekkertje een paar keer op en neer zodat het contact goed hersteld wordt. En natuurlijk de slang nu wèl sterk en goed aandrukken, succes!

  Bij het vervangen van de celkern dient het klemmetje goed aangedrukt te worden, controleer dus of de pootjes van het klemmetje stevig vast zitten. Druk elk van beide pootjes van het klemmetje op een harde ondergrond goed aan totdat je een klikje hoort. Nu zit het klemmetje goed vast!
  Zit er een deel van het klemmetje niet goed vast dan veroorzaakt dit een brandend rood lampje. Er komt dan te weinig stroom naar de elektrolysecel! 

  Al met al betekent dit dus dat de celkern niet direct vervangen dient te worden. De celkern gaat minimaal 8 tot 10 maanden mee, een seizoen lang dus. Vandaar eerst bovenstaande goed controleren. De ervaring heeft ons inmiddels geleerd dat er af en toe condens in het slangetje kan ontstaan door grote temperatuurverschillen tijdens het bijvullen met koud water in een warme omgeving. Om dit te voorkomen doe je er goed aan het gaatje boven de deksel, waar het stroomdraadje door gaat, af te dichten met een propje keukenrolpapier of zo. Succes ermee en voorkom kortsluiting!

  5. Celkern vervangen?

  Voor uitgebreide informatie over hoe een celkern vervangen dient te worden verwijzen wij u door naar de volgende pagina Celkern vervangen

  6. Waar kan ik de veelbesproken “hoe schoon is de schoonwatertank” test terugvinden?

  De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) heeft eind 2016 het testlaboratorium van Waterbedrijf Vitens opdracht gegeven als onafhankelijk instituut een aantal middeltjes of systemen te testen met betrekking tot de kwaliteit van water in de schoonwatertanks van campers. Klik op hoe schoon is de schoonwatertank om deze test te lezen.

  7. Is dit systeem alleen bedoeld voor campers?

  Het systeem wordt allereerst op de markt gebracht voor campers, maar is ook toepasbaar in caravans, Tiny Houses, boten en jachten, touringcars, vrachtauto’s, paardentrailers, servicewagens en overige relatief kleine toepassingen. Het systeem kan voor allerlei toepassingen op maat geleverd worden.
  Neem contact met ons op voor verdere details.

  8. Werkt het systeem alleen op 12 Volt?

  Het systeem werkt in basis op 12 Volt. Hierbij maken we gebruik van een ozoncel met één enkele celkern.
  Wanneer er een 24 Volt installatie aanwezig is dienen we gebruik te maken van een 3- of 4-voudige celkern.
  Een 24 Volt systeem wordt na onderling overleg op aanvraag geleverd!

  9. Is ozongas gevaarlijk?

  De hoeveelheid ozongas die geproduceerd wordt door het Tank-O3 systeem is dermate gering dat het bij een goede be- en/of ontluchting van de schoonwatertank absoluut ongevaarlijk is. Ozongas valt na ca. 25 minuten weer terug naar zuurstof, dus bij een goede be- en/of ontluchting kan er geen opeenhoping van ozongas plaatsvinden. En gezien de geringe hoeveelheid ozongas die geproduceerd wordt zal dit gas direct en snel oplossen in de omgevingslucht.

  10. Beschermt Tank-O3 het water tegen legionella?

  Tank-O3 is het beste legionellapreventiesysteem op de markt. Wat veel mensen niet beseffen is dat de waterkwaliteit in de schoonwatertank, zeker bij hogere temperaturen, snel in kwaliteit achteruit gaat. Met als gevolg vervuiling van het water, vervuiling van de watertank en in het ergste geval een hoog veiligheidsrisico met betrekking tot legionellabesmetting. Dit alles wordt door Tank-O3  voorkomen, zonder erbij na te denken of (noodzakelijke) handelingen te verrichten.

  11. Kan ik het systeem zelf inbouwen?

  Indien u over voldoende technische kennis beschikt, u een handige “doe-het-zelver” bent, dan kunt u het Tank-O3 systeem op basis van de bijgevoegde Gebruiksaanwijzing (voor de eerste generatie Inbouwhandleiding) of naar aanleiding van de "instructievideo" best zelf inbouwen. Bij elk systeem wordt een inbouwhandleiding meegeleverd, zit in de verpakking bijgesloten. Indien gewenst kunt u per mail een inbouwhandleiding aanvragen. Deze wordt u dan digitaal toegestuurd! 

  12. Hoe weet ik of mijn tank geschikt is?

  Tank-O3 is geschikt voor kunststof en RVS schoonwatertanks* tot ca. 150 liter, bij een grotere tankinhoud adviseren wij mogelijk meerdere systemen, dit om een goede verdeling van de ozon in de watertank te bewerkstelligen. Mail of bel ons gerust voor nadere informatie!

  Uw schoonwatertank dient tevens een ontluchtingssysteem te hebben. Iedere ingebouwde en daardoor afgesloten schoonwatertank met een buitenvulopening heeft standaard zo’n be- cq. ontluchtingssysteem. Wanneer een watertank afgesloten is en er wordt water bijgevuld zou de tank zichzelf opblazen doordat de lucht er bij het vullen niet uit kan. Vandaar dat dit noodzakelijk is en daardoor automatisch aanwezig. Mocht u een losse watertank hebben die bij de waterkraan gevuld wordt door de vuldop eraf te draaien, dan dient u bij gebruik van zo’n tank dus een ontluchting te maken aan de bovenkant van de tank.
  * Niet geschikt voor aluminium of stalen tanks.

  13. Wat kost het systeem?

  Tank-O3 kunt u zien als een lange termijn investering, het systeem gaat jaren mee, met uitzondering van het slijtagedeel, de celkern.

  De advies verkoopprijs voor het Tank-O3 systeem is vastgesteld op € 399,-.

  Voorkom onnodige dokterskosten en narigheid tijdens je vakantie en weekendjes uit en durf daarop te investeren, kosten gemiddeld ca. € 30,- per persoon per jaar op basis van afschrijving en onderhoudskosten. (uitgaande van 2 personen).

  14. Wat kost een vervangende celkern?

  Een vervangende celkern kost € 39,95. Dit zijn de maximale jaarlijkse vaste kosten! Gemiddeld gaat een celkern bij normaal gebruik 2 tot 3 seizoenen mee.

  U doet dus een “lange termijn” investering waardoor u op termijn wellicht goedkoper uit bent dan met toevoegingen.

  U kunt een nieuwe celkern eenvoudig bestellen via info@tank-o3.com

  Geef uw volledige adresgegevens door en de celkern wordt, vergezeld van een factuur ad € 39,95 per omgaande aan u opgestuurd!  

  15. Is er onderhoud nodig aan het systeem?

  Het enige onderhoud na installatie is eventuele kalkaanslag verwijderen van de celkern (het kleine slijtagedeeltje helemaal onderaan het systeem.) Wij adviseren daarom het systeem 1 x per 2 à 3 weken te controleren. Indien nodig maakt u de celkern schoon door de celkern korte tijd onder te dompelen in citroenzuur of schoonmaakazijn, zie schoonmaaktips.
  Om zeker te zijn van een goede werking van het systeem adviseren wij elk seizoen de celkern te vervangen. Dit is overigens sterk afhankelijk van het gebruik van de camper. Wanneer het systeem veelvuldig en voortdurend in gebruik is is dat eerder noodzakelijk dan wanneer het systeem bij normaal wisselend gebruik van de camper vaker uitgeschakeld zal zijn.
  Of zorg er tenminste voor een vervangingscelkern bij te hebben. Te bestellen per mail.

  16. Wat te doen bij langdurige stalling zoals in de winter?

  Indien de camper voor langere tijd niet gebruikt wordt adviseren wij u de tank te ledigen en het Tank-O3 systeem uit te schakelen (stekkertje eruit). Het grote voordeel is dat de camper wordt weggezet met een geheel schone drinkwatertank. Dit in tegenstelling tot wat vaak gebeurt: we maken de tank wel weer schoon als we de camper weer gaan gebruiken. Dit hoeft dus niet meer, de tank is àltijd schoon. Bij het begin van het seizoen zonodig even de tank spoelen met water, vullen met water, Tank-O3 systeem weer inschakelen en ga gerust weer op stap met een àltijd schone tank en veilig water! 

  17. Zijn er accessoires en losse onderdelen verkrijgbaar voor het Tank-O3 systeem?

  Indien u bepaalde onderdelen wilt of moet vervangen of accessoires nodig hebt voor inbouw of ter voorkoming van storingen, dan kunnen wij daarin voorzien. Ook wanneer u het systeem weer wilt uitbouwen kunnen wij zorgen voor een goede dichting van de messing doorvoer in de deksel. Klik hier voor de accessoires en onderdelen prijslijst. Bestellingen van accessoires en onderdelen altijd per mail, met uitzondering van de vervangings celkern die diverse delaers op voorraad hebben. 

  18. Wordt er garantie gegeven op het systeem?

  Op het systeem wordt 2 jaar garantie gegeven op de vaste delen. De celkern is een zogenaamd slijtagedeel wat bij voortdurend gebruik gemiddeld een heel seizoen meegaat. Hierop wordt geen garantie verleend. Vul hier uw garantiebewijs in!

  19. Trekt het systeem de accu niet leeg?

  Gezien het uiterst lage stroomverbruik van max. 50 mA (tank ca. 150 liter) zal de accu niet snel leeg raken. Indien u de accu in goede staat houdt middels een op- of druppellader, of middels een vaste aansluiting, zal er absoluut geen probleem ontstaan. 

  Indien de camper langdurig stilstaat is het raadzaam het systeem uit te schakelen, u zet de camper dan in ieder geval weg met een geheel schone tank voor een gemakkelijk nieuw begin!

  20. Hoe kan ik het systeem uitschakelen?

  Dat kan door het loskoppelen van de stroomvoorziening die middels een stekkertje ingeplugd zit in de Tank-O3 stroomregelaar.

  21. Wat gebeurt er als er geen water meer in de schoonwatertank staat?

  Er gebeurt dan niets, doordat er geen elektrolyse plaatsvindt zal de celkern geen stroom verbruiken. Het is echter raadzaam te zorgen voor voldoende water in de watertank zodat het Tank-O3 systeem juist zijn werk kan doen waarvoor het dient! Bij langdurige stilstand van de camper laat u zoals gebruikelijk het water aflopen en schakelt u het Tank-O3 systeem natuurlijk uit. Denk hierbij aan de winterperiode.

  Extra voordeel: normaal zet u de camper weg met een vuile watertank, vanaf nu met een àltijd schone watertank.

  22. Bestaat er een typegoedkeuring voor het systeem?

  De leverancier van het systeem heeft aan Tank-O3 een conformiteitsverklaring afgegeven. De tekst hiervan luidt als volgt: De fabrikant verklaart op eigen verantwoordelijkheid dat de elektrolytische ozongenerator, model Tank-O3, met de eisen van de normen en richtlijnen 93/68/EEG laag voltage richtlijn, DIN EN 61010 veiligheidsvoorschriften voor elektrische meet-, stuur-, controle en laboratorium apparatuur 89/336/EEG elektromagnetische compatibiliteit EMC DIN EN meting van ratio interferentie prestaties van elektrische apparaten en de aangescherpte inspectieverslagen overeenkomt met 50081 deel 1 technische basis standaard emissie nl 55014 en dus voldoet aan de bepalingen van deze verklaring. Deze verklaring voldoet aan nl 45014.
  Het Ozon Veiligheidsinformatieblad is per mail bij ons op te vragen.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then